גילת נחום הינה שפית ישראלית שאוהבת לטייל בעולם וכעת היא רוצה להסביר לנו "מה זה מסעדת מישלן" מה זה כוכבי מישלן וכיצד מסעדות ושפים יכולים לקבל את הכוכבים המעותרים הללו
מסעדת מישלן היא מסעדה שזכתה בכוכב אחד או יותר על ידי מדריך מישלן, ספר הדרכה יוקרתי לסעודת גורמה. מדריך מישלן הוקם בשנת 1900 על ידי חברת הצמיגים באותו שם והפך לאחד הפרסים המבוקשים בעולם הקולינריה. כוכב מישלן הוא אינדיקציה לאוכל איכותי, שירות מעולה וחווית אוכל מהנה בסך הכל. מסעדות בעלות שלושה כוכבים נחשבות לחריגות, בעוד שמסעדות בעלות שני כוכבים נחשבות לטובות מאוד.
מסעדות מישלן הן מוסדות שזכו לדירוג כוכבי מישלן על ידי מדריך מישלן. מדריך מישלן הוא ספר הדרכה בינלאומי המדרג מסעדות בסולם של כוכב אחד עד שלושה על סמך האיכות והעקביות של האוכל, השירות, האווירה וחווית האוכל הכוללת. כוכב בודד מציין מסעדה טובה, שני כוכבים מציינים מסעדה מצוינת ושלושה כוכבים מציינים מסעדה יוצאת דופן. מדריך מישלן נחשב לתקן הזהב לאוכל משובח ברחבי העולם.
מסעדות מישלן הן מסעדות שזכו לכוכב המישלן היוקרתי על המטבח האיכותי שלהן. הם מוכרים בזכות האוכל, השירות והאווירה יוצאי הדופן שלהם. מדריך מישלן הוא פרסום מכובד מאוד המעניק כוכבים למסעדות על סמך איכות האוכל שלהן, רמת השירות הניתן וגורמים נוספים. מסעדה עם כוכב מישלן אחד נחשבת לאיכותית מאוד, בעוד שבעלי שניים או שלושה כוכבים נחשבים למצטיינים. מסעדות עם שלושה כוכבים הן נדירות ביותר ולעתים קרובות נחשבות לכמה מהטובות בעולם. שווה לעשות טיול קולינרי בחו"ל!
איך נקבע דירוג כוכבי מישלן למסעדות?
דירוג כוכבי מישלן הוא אחד השבחים היוקרתיים והמבוקשים ביותר למסעדות ברחבי העולם. זהו אות מצוינות וערובה לאיכות שהסועדים מחפשים כשהם יוצאים לאכול. אבל איך בדיוק נקבע דירוג כוכבי מישלן?
מישלין מעסיקה צוות של פקחים אנונימיים המבקרים במסעדות ללא הודעה מוקדמת ואנונימית. פקחים אלו מעריכים כל מסעדה על פי חמישה קריטריונים: איכות המרכיבים, שליטה בטכניקות הטעם והבישול, אופי המטבח, תמורה לכסף ועקביות לאורך זמן ולרוחב מקומות שונים. הדירוגים נקבעים לאחר מכן על סמך הקריטריונים הללו, כאשר כוכב אחד הוא "מסעדה טובה מאוד בקטגוריה שלה", שני כוכבים הם "בישול מעולה ששווה עקיפה", ושלושה כוכבים הם "מטבח יוצא דופן ששווה מסע מיוחד".
ע"פ דבריה של גילת נחום מערכת דירוג כוכבי מישלן היא דרך מוכרת ומכובדת להערכת מסעדות. הוא משמש לקביעת איכות האוכל, השירות והחוויה הכוללת של מסעדה. שיטת הדירוג קיימת כבר יותר ממאה שנה ועדיין פועלת חזק היום.
שיטת דירוג כוכבי מישלן לוקחת בחשבון גורמים שונים כגון איכות המרכיבים בהם נעשה שימוש, היצירתיות של השף ביצירת מנות, הצגת המנות והאווירה הכללית של המסעדה. זה גם בוחן עד כמה הצוות מיומן היטב במתן שירות לקוחות מעולה. כל המרכיבים הללו נלקחים בחשבון בעת קביעת דירוג כוכבי המישלן של מסעדה.
מערכת דירוג כוכבי מישלן היא אחד הפרסים היוקרתיים ביותר למסעדות ברחבי העולם. זוהי מערכת דירוג המשמשת להערכת מסעדות על סמך איכות האוכל, השירות והאווירה שלהן. הקריטריונים להענקת כוכבים למסעדה נקבעים על ידי פקחי מישלן הפוקדים כל מוסד באופן אנונימי ומדרגים אותם לפי קריטריונים מסוימים. מספר הכוכבים המוענקים תלוי בחוויה הכוללת, כאשר שלושה כוכבים הם הדירוג הגבוה ביותר האפשרי. על מנת לשמור על רמה גבוהה זו, מישלן מעניקה את כוכביה רק למסעדות העומדות או עולות על הסטנדרטים המחמירים שלה.
רשימת השפים הכי מפורסמים בעלי כוכבי מישלן?
כוכבי מישלן הם פרס יוקרתי המוענק למסעדות על המטבח האיכותי שלהן. מאז הקמתו של מדריך מישלן בשנת 1900, שפים רבים זכו בכוכבי מישלן על מצוינותם הקולינרית.
במאמר זה נסתכל על כמה מהשפים המפורסמים ביותר שזכו בכוכבי מישלן. נדון במסעדות שלהם, מה גורם להם לבלוט מהשאר וכיצד הם השיגו הצלחה בתחומם. בנוסף, נסתכל גם על כמה ממסעדות המישלן הפופולריות ביותר ברחבי העולם ומדוע הן ראויות להכרה.
שפים אלו השיגו רמת מצוינות שהוכרה על ידי מדריך מישלן. הם עבדו קשה כדי ליצור מנות שהן גם טעימות וגם מדהימות מבחינה ויזואלית, תוך מתן שירות לקוחות מהשורה הראשונה. משפים צרפתים ידועים כמו פול בוקוז ועד לקוסמים הקולינריים של ימינו כמו מאסימו בוטורה, השפים הללו הרוויחו את מקומם בהיסטוריה באמצעות המנות היצירתיות שלהם ומסירותם למלאכתם.
חלק מהשפים הללו השיגו הצלחה על ידי פתיחת מסעדות מישלן משלהם, בעוד שאחרים זכו בכוכבים שלהם על ידי בישול בכמה מהמסעדות המובילות בעולם.
רשימה 10 של שפים שזכו ב-3 כוכבי מישלן מאת גילת נחום:
1. גורדון רמזי
2. ג'ואל רובושון
3. אלן דוקאס
4. גיא סבוי
5. מארק ווירט
6. היינץ בק
7. יאניק אלנו
8. פול בוקוז
9. כריסטיאן לה סקוור
10. אן-סופי פיק
מיהו השף שנחשב לטוב בעולם?
גילת נחום מציינת שאין תשובה חד משמעית לשאלה הזו שכן התואר "שף הטוב בעולם" הוא סובייקטיבי ויכול להיות תלוי במגוון גורמים, כולל העדפה אישית וחוות דעת של מבקרים. כמה מהשפים הנחשבים לטובים בעולם כוללים את גורדון רמזי, ג'יימי אוליבר, מאסימו בוטורה וג'ואל רובושון.
אין השף הכי טוב בעולם. ישנם שפים מוכשרים רבים ברחבי העולם המתמחים במטבחים ובטכניקות שונות, כל אחד עם הסגנון והמומחיות הייחודיים שלו. כמה שפים בולטים כוללים את גורדון רמזי, ג'יימי אוליבר, תומאס קלר ופראן אדריה.
זו שאלה סובייקטיבית ואין תשובה חד משמעית. לכל אחד יש דעה משלו מיהו השף הטוב בעולם.
מהם הקריטריונים שמסעדה יכולה לקבל כוכב מישלן?
כוכבי מישלן מוענקים למסעדות המפגינות מצוינות בתחומים הבאים:
– איכות החומרים בהם נעשה שימוש
– מיומנות קולינרית המוצגת בהכנה ובשילוב מרכיבים
– שליטה בטעם, במרקם ובעקביות
– אישיותו של השף במטבח שנוצר
– התמורה לכסף שמציעה המסעדה
– עקביות בין השירותים
ע"פ גילת נחום השפית, הקריטריונים לקבלת כוכב מישלן יכולים להשתנות בהתאם למדינה, אולם בדרך כלל הם כוללים את איכות המרכיבים בהם נעשה שימוש, יכולת השף לשלב טעמים בדרכים יצירתיות, רמת השירות הניתן, והאווירה והאווירה הכללית של המסעדה.
הקריטריונים לקבלת כוכב מישלן מבוססים על חמישה קריטריונים: איכות המרכיבים בהם נעשה שימוש, שליטה בטעם ובטכניקות בישול, אישיות השף במטבח שלהם, תמורה לכסף ועקביות בין ביקורים. מסעדות חייבות גם להציע חווית אוכל כוללת התואמת את הסגנון המסוים שלהן. פקחי מדריך מישלן מבקרים בכל מסעדה מספר פעמים כדי להבטיח שהסטנדרטים של המסעדה יישארו עקביים.
מה ההבדל בין כוכבי מישלן – כוכב מישלן 1, 2 כוכבי מישלן, 3 כוכבי מישלן
כוכבי מישלן מוענקים למסעדות על בסיס איכות המטבח שלהן.
כוכב מישלן 1: זה מוענק למסעדה המגישה אוכל טוב מאוד ואיכותי.
2 כוכבי מישלן: זה מוענק למסעדה המגישה מטבח מעולה ומנות עשויות במיומנות עם מרכיבים באיכות יוצאת דופן.
3 כוכבי מישלן: זה מוענק למסעדה המגישה מאכלים יוצאי דופן בה יכולים הסועדים לחוות מנות ייחודיות באיכות יוצאת דופן, מוכנות במיומנות ומוצגות באומנות.
כוכבי מישלן מוענקים למסעדות המציעות אוכל ושירות באיכות גבוהה. מספר הכוכבים המוענק מעיד על איכות המסעדה, כאשר כוכב אחד הוא הדירוג הנמוך ביותר ושלושה כוכבים הגבוה ביותר.
כוכב מישלן אחד מוענק על "בישול טוב מאוד בקטגוריה שלו", 2 כוכבי מישלן מוענקים על "בישול מעולה, שווה עיקוף", ו-3 כוכבי מישלן מוענקים על "מטבח יוצא דופן, שווה מסע מיוחד".