ג'ירוס – gyros הוא מאכל יווני העשוי מבשר וירקות הנצלים על גבי רוטיסרי אנכי.
ג'ירוס הוא מזון מהיר פופולרי ביוון, הנאכל לרוב ככריך או ככרך בפיתה עם רוטב צזיקי ובצל, עגבניות, צ'יפס וחסה.
גירוס היא המילה היוונית ל"הסתובב" או "הסתובב". הכריך הוצג לראשונה לארצות הברית בשנת 1971 על ידי פיטר קולקס, שפתח את מסעדת הג'ירו הראשונה בסגנון אמריקאי.
הג'ירו הוא מאכל יווני שקיים כבר עשרות שנים. השם "גיירו" מגיע מהמילה היוונית "גירוס" שפירושה לסובב או להסתובב.
הג'ירו מורכב מבשר, שהוא בדרך כלל כבש או בקר, שעטוף בפיתה ומעליו ירקות ורוטב צזיקי.
ג'ירוס יווני הוא סוג של כריך העשוי מבשר וירקות עטופים בפיתות. הוא נאכל בדרך כלל כמזון מהיר.
ג'ירוס נקרא גם סובלאקי או קבב, תלוי במדינה בה אתה נמצא.
ג'ירוס יווני מורכב מבשר מתובל מבושל על רוטיסרי אנכי עם בצל, עגבניות ופטרוזיליה, עטוף בפיתות עם רוטב צזיקי או רוטב יוגורט. אפשר להגיש גם עם צ'יפס או תפוחי אדמה מטוגנים.
איך להכין גיירוס יווני?
גירוס הוא סוג של כריך יווני העשוי מבשר, בדרך כלל חזיר או עוף, אשר נצלה אנכית על יריקה.
גירוס מוגשים בדרך כלל בפיתות עם בצל, עגבניות ורוטב צזיקי.
המילה "גירוס" נגזרת מהמילה היוונית γύρος (גירוס), שפירושה "סיבוב".
הג'ירו הוא אוכל יווני פופולרי, והמתכון פשוט. זה מתחיל בלחם דמוי פיתה שנקרא "פיתה" וקצת בשר, בדרך כלל כבש או בקר. הבשר מבושל על רוטיסרי עם כמה ירקות, ואז פורסים לרצועות דקות לפני שמוסיפים אותו לפיתה. לאחר מכן מוסיפים לכריך רוטב יוגורט ורוטב עגבניות.
גירוס הוא אוכל יווני פופולרי. מנה זו עשויה מבשר טלה, בקר או עוף המבושלים על רוטיסרי אנכי ומוגשת עטופה בפיתות עם סלטים, רטבים ותוספות שונות.
המילה "ג'ירו" מגיעה מהמילה היוונית γύρος (גýrוס), שפירושה "סיבוב".
מקורו של הג'ירו ביוון (ומכאן השם) כמילוי סנדוויץ'.
האם גיירוס יווני כשר?
המילה "ג'ירו" נגזרת מהמילה היוונית γύρος, שפירושה "סיבוב". ג'ירוס עשויים באופן מסורתי מבשר בקר או עוף, אך ניתן להכין עם בשר טלה, חזיר או צמחוני.
גירוס מוגשים לרוב עם בצל, עגבניות ורוטב צזיקי.
זוהי טעות נפוצה שג'ירוס אינם כשרים מכיוון שהם מכילים בשר חזיר. במציאות, זה הפוך: גירוס כשר וחזיר לא.
המילה "גירוס" היא מילה יוונית שפירושה "סיבוב". המנה ידועה בתור "קבב דונר" בטורקיה והיא מורכבת מבשר שנצלה על יריקה אנכית.
נראה שיש שתי גרסאות עיקריות של גירוס. בגרסה אחת יש את הבשר במרכז ואז הוא עטוף בפיתות, בעוד שבגרסה השנייה יש חסה, עגבניות, בצל, וצזיקי עטופים סביב הבשר.
השאלה הראשונה שיש לשאול כאשר בוחנים האם הג'ירוס כשר או לא היא האם הם מכילים בשר חזיר או בקר. אם הם לא מכילים בשר חזיר או בקר אז הם כשרים!
המילה "ג'ירו" באה מהמילה היוונית ל"סיבוב". ג'ירוס הם סוג של כריך שמכינים מבשר, או בשר וירקות, המבושלים על רוטיסרי אנכי. הבשר פרוס לשכבות דקות ומוגש בפיתה עם רוטב. ישנם שני סוגים של גירוס: אחד עשוי מבשר חזיר ואחד עשוי מבשר בקר.
לא, גירוס יווני אינם כשרים כי הם מכילים בשר חזיר כמרכיב העיקרי.